Opìnió

Perquè el SEC no denuncia?
En el Fòrum obert, un company o caompanya ha publicat un comentari com a Anònim on ens demana com és que el SEC no ha denunciat exdirector general per haver cobrat una quantitat determinada de diners per la seva marxa, tal com ha passat a Caixa Penedès.
La resposta és molt senzilla : no hem engegat cap acció legal pel simple fet que no tenim cap prova de la quantitat que han cobrat els exdirectius d'Unnim, per tant agraïrem que qui pugui aportar proves fefaents dels imports cobrat ens les faciliti. En el mateix moment que les tinguem a mans procedirem si s'escau a posar en marxa les accions legals pertinents.

Preparats per afrontar temps difícils
Un cop vist i sentit el debat d'investidura, queda clar que se'ns presenta davant nostre un escenari laboral prou dur. Tot apunta a que ràpidament es posarà en marxa tota la maquinària política del PP per estampar-nos a la cara una nova reforma laboral,  i  això amanit amb l'accelaració que ja han anunciat també de les fusions i concentracions bancàries . I nosaltres els empleats d'UNNIM, al bell mig de l'huracà.
Ara més que mai cal estar units i ser forts, ja que només amb una unió sindical forta i amb el recolzament massiu dels treballadors podrem minimitzar l'impacte negatiu que en poguem rebre. A SECUNNIM estem poreparats per afrontar aquest repte i demanem per això la implicació de tots els companys i comapanyes de la nostra entitat. Afilia't al SEC

Fins quan tindrem el FROB ?
Les entitats financeres estan a l'espera de les eleccions generals del 20N. Segons citen diferents publicacions econòmiques avui dia 17 d'octubre, "les noves operacions de fusió exigeixen seguretat jurídica cosa que només es pot assolir un cop el nou executiu clarifiqui quins son els seus plans per el sector". Tot això es confirma en el Procés de la CAM: avui s'ha de començar a fer la due diligence, i les condicions de la subhasta estableixen un període de quatre setmanes des de l'inici de la mateixa per a presentar les ofertes vinculants, o sia com a data màxima es fixaria el 14 de novembre, en plena setmana electoral. Arribat a aquest punt és fàcil pensar que es posposi la decisió fins que el nou govern elegit sigui el que dirigeixi el Procés.  Presumiblement el Procés d'UNNIM es farà un cop resolt el de la CAM ja que podria concórrer alguna de les entitats que estan a la subhasta depenent de quin sigui el resultat de la mateixa, pel que no és gens descabellat pensar en que la nostra "solució" es decideixi a començaments del 2012. Penseu que hi ha qui diu que el 2012 és la fi del món...

Patronals
Per a complicar-ho un xic més s'obre un dubte en el nou procés de reestructuracions: el paper que tindràn les dues patronals AEB (bancs) i CECA (caixes), ja que després de la conversió de caixes a banca i de la reducció dràstica del nombre d'entitats no sembla tenir massa sentit el seguir mantenint dues organitzacions empresarials per un sol sector. Aquest punt ens pot incidir molt directament als treballadors i treballadores que provenim de les caixes, ja que si es produïs el fet de la unió de les dues patronals en una de sola, el conveni en que ens basariem, amb molta probabilitat passaría a ser el de banca.